Degresarea parbrizului – cum se aplică pentru un parbriz curat

Degresarea parbrizului – află acum cum se face corect

Orice șofer ține la autovehiculul său ca la o adevărată bijuterie. Din păcate, după sute de kilometrii, parbrizul s-ar putea să nu mai arate ca atunci când autovehiculul era nou nouț. Dacă ești în căutarea unui mod prin care să îl cureți cât mai corect, în continuarea articolului îți vom dezvălui tot ce trebuie să știi pentru acest proces.

1. Degresarea parbrizului pe exterior

La fel ca restul proceselor de igienizare pentru autovehicule, și degresarea începe de la exterior. Deoarece murdăria de la păsări sau insecte este o mare problemă din cauza soarelui care o usucă și o întărește, ai nevoie de o soluție cu adevărat puternică.

Din fericire pentru tine și parbrizul tău, există 8 pași prin care să realizezi o degresare la exterior corectă.

 • Ridică ștergătoarele de parbriz înaite de a da cu orice soluție de curățat.
 •  Dă doar pe jumătate de geam cu soluția de curățare. Fii sigur că ai diluat soluția conform instrucțiilor de pe ambalaj.
 • Folosește o lavetă curată și cu mișcări verticale curăță parbrizul. Dacă se murdărește, schimb-o cu una nouă ca să nu lași urme de murdărie.
 • După terminarea mișcărilor verticale, șterge parbrziul cu mișcări orizontale. Sfat: începe din centrul superior pentru a trage murdăria sper exterior.
 •  După ce ai terminat curățarea primei jumătății, acum e timpul să te ocupi și de cealaltă jumătate.

Este important să nu ștergi geamul cu mișcări circulare deoarece impuritățile ar putea lăsa în urmă zgârieturi.

 •  Polishare. Dacă vrei să îndepărtezi zgârieturile fine de pe parbriz, poți face o polishare. Tot ce ai nevoie este o mașină de polish, un tratament profesional și un burete pentru sticlă.
 • Cu mișcări circulare de data aceasta, poți lustrui parbrizul cu o lavetă uscată și curată.
 •  Înainte de a pune la loc ștergătoarele, ai grijă să le cureți lamele.

2. Degresarea parbrizului pe interior

Motivele pentru care parbrizul tău este murdar pot fi multiple: animalele de companie, praful sau fumul de țigară sunt doar câteva din ele. Alte motive la care nici măcar nu te-ai gândit pot fi: odorizantele de mașină sau soluțiile uleioase de curățat plasticul și bordul.

Pentru a fi sigur că degresezi geamurile auto pe interior corect, este bine să folosești substanțe profesionale pentru sticlă și parbriz. De asemenea, ar fi bine să urmezi următoarele sfaturi:

 •  Ștergerea geamurile se face la umbră sau când temperaturile sunt scăzute. Astfel, impiedici ca produsul aplicat să se evapore rapid.
 • Lavetele deja utilizate ies din discuție. Anumite pete nu ies din material chiar dacă laveta a fost spălată.
 • Substanțele pe care le folosești nu trebuie să conțină fosfați. Aceștia pot cauza îngălbenirea geamului tău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here