Luxul electric, Mercedes-Benz EQS are probleme la testele de încărcare

Mercedes-Benz EQS

După ce în toamna anului 2020, Mercedes-Benz a lansat noua generație a S-Class, acum își propune lansarea unui sedan de dimensiuni mari, 100% electric. Acesta se va numi EQS și va avea propria platformă tehnică.

Mercedes-Benz are deja în producție SUV-urile EQC și EQA, și EQV, fratele electric al lui V-Class. De ce am menționat acest aspect? Pentru că având deja 3 modele electrice în producție, nimeni nu s-ar fi așteptat la erori pe partea de încărcare.

Problemele au apărut după ce Deimler și-a propus pentru Mercedes-Benz EQS o încărcare asemănătoare cu a celor de la Tesla. Practic, inginerii încercă să producă o mașină care să comunice direct cu stația de încărcare. La momentul actual, pentru încărcarea la o stație rapidă, mașinile electrice Mercedes au nevoie de confirmare din aplicație pentru a se încărca.

Pornind pe un drum de 2,000km cu 5 mașini EQS, o echipă de ingineri Mercedes-Benz au depistat probleme cu încărcarea. Maşina nu comunica corect cu stația, staţia nu răspundea corect, cert e că erorile s-au repetat în multe alte locuri. La un moment dat, încărcarea lui EQS eşuase la staţia principală ochită, după care au mers la o staţie de rezervă şi eşuase şi acolo.

Până la lansarea oficială a EQS, Dacia a lansat Spring, primul său model 100% electric!

 

Sursa foto: Motor1.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here