Uleiul de motor: când și cum se schimbă?

uleiul de motor

Vrei să schimbi uleiul de motor, dar nu știi pași exacți? Am pregătit un articol care să te ajute pentru această procedură.

Schimbarea uleiului de motor este o procedură importantă pentru a te asigura că autovehiculul tău funcționează corect. Uneori este ușor de executat, dar alteori ai nevoie de instrumente speciale.

Când se schimbă uleiul de motor?

Majoritatea specialiștilor recomandă schimbarea uleiului de motor la fiecare 10.000 km sau măcar o dată pe an. Alți producători auto recomandă la fiecare 15.000 km. Din fericire, autovehiculele moderne sunt dotate cu indicatoare de bord care atenționează asupra acestei probleme. Culoarea galben arată că se apropie timpul să schimbi uleiul, iar cea roșie că trebuie să te grăbești în efectuarea acestei proceduri. Ca să fii sigur că alegi momentul potrivit pentru schimbarea uleiului, îți recomandăm să te consulți cu mecanicul tău auto.

Înainte de a te apuca de treabă, asigură-te că ai toate informațiile la îndemână. Știi de cât ulei ai nevoie pentru schimbarea uleiului de motor? Știi care este procedura potrivită pentru autovehiculul tău? Știi exact unde trebuie aruncat uleiul?

Dacă nu ai mai schimbat până acum uleiul de motor, cel mai bine apelezi la un mecanic auto. Așa te asiguri că autovehiculul tău nu va păți nimic rău.

Cum se schimbă uleiul de motor?

Golirea uleiului se face printr-un bușon special în tava de scurgere. Există și mașini care au lubrifiere cu carter sec unde uleiul este stocat separat și apoi pompat în motor în timpul funționării. Cu ajutorul unui aparat poți schimba uleiul prin aspirare. Această metodă este mult mai ușoară.

O altă metodă este schimbarea uleiului de motor prin bușonul de golire. Pentru această metodă, este nevoie să desfaci câteva componente pentru a ajunge la baia de ulei, aducând astfel încă câteva minute în plus de muncă. Cea mai bună metodă, și cea mai recomandată, este asipirarea uleiului prin joja.

Cum schimbi filtrul de ulei?

La scurgerea uleiul pot rămâne urme de ulei sau chiar particule de uzură, așa că este recomandat să schimbați și filtrul de ulei odată cu uleiul de motor.

Deoarece schimbarea filtrului necesită cunoștințe speciale de mecanică, cel mai bine apelați la un mecanic auto. Astfel, nu doar că ești sigur că toată procedura nu îți va afecta autovehiculul, dar vei știi sigur că piesele folosite sunt originale.

Contactează-ne imediat!

Indiferent că îți dorești să schimbi uleiul de motor și filtrul sau ai nevoie de o verificare la autovehicul, te poți programa oricând la noi. Pentru alte nelămuriri, ne poți scrie pe pagina de Facebook, Hora Service sau apela telefonic (luni-vineri, intervalul orar 08:00-16:00). 

Tarifele noastre pot fi consultate chiar aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here